Mirovna grupa mladih Dunav donijela je odluku, da u mjesecu studenom, predstavnici udruge neće davati nikakve izjave za domaće i inozemne medije, niti sudjelovati u bilo kakvim objavama toga tipa. To se odnosi na sve vrste medija uključujući radio, tisak i TV.

Razlog tome stoji u činjenici da neki mediji ne žele vidjeti Vukovar koji živi svih 365 dana u godini.

Vukovar ima svoje probleme. Stopa nezaposlenih, sa naglaskom na nezaposlenost mladih, raste, a mladi svaki dan iseljavaju iz grada ( iseljavaju i Hrvati i Srbi, Rusini, Ukrajinci, Slovaci, Mađari, Česi, itd.), Vukovar ima fiktivne stanovnike, ima i fiktivne tvrtke. Vukovar se koristi za dnevno-političke manipulacije, samo-promocije…

Ali postoji i onaj drugi Vukovar. Pozitivan Vukovar. Vukovar koji ima sve ono što čini jedan grad. Vukovar ima svoje umjetnike koji grad čine ljepšim mjestom za život, sportaše koji ostvaruju uspjehe kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, svoje obrtnike koji se, pored brojnih nameta i pritisaka, bore, stvaraju i zapošljavaju, brojne sportske i građanske udruge koje stvaraju sadržaje i povećavaju kvalitetu života svojim sugrađanima. Vukovar ima svoje škole, vrtiće, muzeje, zaslužne građane, parkove, ulice, svoju povijest i svoju tradiciju. Vukovar je grad koji postoji i egzistira gotovo 800 godina.

Vukovar ima svoju Vuku, svoju Adu, svoj Dunav.

Zbog svega toga, pozivamo medije da ove godine pokažu malo više poštovanja prema našem gradu i njegovim građanima koji žive, rade, stvaraju i samim tim, čine grad Vukovar.

 

 

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org